Puheenjohtajan palsta: Päivä kerrallaan kohti tulevaa
5.2.2021 14:37 Uutiset / Pääsivusto

Puheenjohtajan palsta.

Puheenjohtajan palsta: Päivä kerrallaan kohti tulevaa

Kulunut sarjakausi on ollut kaikilta osin erikoinen. Urheilullisesti Tiikereiden liigajoukkueen tilanne on hieno. Pitkään yhteen pelannut joukkue täydennettynä muutamalla uudella pelaajalla ja vanhalla tutulla Rane Ropposella on esittänyt kuluvalla kaudella hienoja otteita. Mitalipeleihin aseteltu tavoite ei varmastikaan ole tuulesta temmattu.

Myös junioripuolella on tehty kuluvalla kaudella hienoa työtä niissä puitteissa, kun on ollut mahdollista. Ei varmastikaan ole helppoa tällä kaudella pyörittää juniorityötä. Kiitos junnupuolen vastuullisille ja vetäjille.

Lähes kaikki muu sitten onkin ollut enemmän tai vähemmän jatkumoa keväällä 2020 kesken jääneelle kaudelle. Syksyllä pelit päästiin aloittamaan erityisjärjestelyin ja saatiin toteuttaa hienoja ottelutapahtumia yleisölle. Toki ymmärrettävistä syistä jo silloin katsojamäärissä oli pudotusta suhteessa "normaaliaikaan".

Joulukuun alusta koronatilanne paheni ja lajiliitto reagoi aivan oikein ottaessaan hengähdystauon odotellessaan kansallisia ja alueellisia linjauksia tulevaan. Tiikereiden osalta on todettu jo useaan otteeseen, että ilman yleisöä pelaaminen olisi taloudellisesti todella haastava yhtälö. Ja niinhän se onkin.

Yritysten ja yksityisten tukijoiden panostus kuluvan kauden aikana on ollut korvaamatonta. Ilman teidän panostusta reilu kahden kuukauden pelitauko ja nyt toistaiseksi ilman yleisöä pelattavat ottelutapahtumat olisi olleet vielä haastavampi yhtälö.

Hallitus, toimisto ja talkoolaiset ovat tehneet taustalla valtavan määrän työtä. Seurajohdon kanssa on pyritty ennustamaan eri skenaarioiden talousvaikutukset ja suunnitelmat niistä selviytymiseen. Tähän asti on opittu se, että kovinkaan pitkälle meneviä ennustuksia ei tässä hetkessä pysty tekemään.

Puheenjohtajana tulevan suhteen on oikeastaan kaksi tavoitetta. Ensimmäinen toive on se, että tämä kausi päästäisiin pelaamaan loppuun, ja mielellään vielä yleisölle. Tarvitsemme edelleen yhteistyökumppanien ja yksityisten tukea. Varsinkin, jos rajoitukset tulevat jatkumaan vielä kauden loppuun. Tänään 5.2.2021 tuli tieto, että rajoitukset jatkuvat Keski-Pohjanmaalla 1.3.2021 saakka. Näillä mennään, toivottavasti loppukaudesta jokin peli päästäisiin pelaamaan vielä yleisölle.

Toinen tavoite on se, että pitkällä tähtäimellä palataan normaaliin aikaan tulevilla kausilla. Tiikereillä tulee olla tulevillakin kausilla joukkue Mestaruusliigassa, vahvaa junioritoimintaa, sekä harrastetoimintaa niin miehissä kuin naisissa. Tämä kaikki vaatii valtavasti työtä nyt ja vielä koronan jälkeenkin, jotta talous saadaan pitkällä tähtäimellä sopeutettua ja toiminta pidettyä kestävällä tasolla.

Uskon, että nämä molemmat tavoitteet on toteuttamiskelpoisia, sillä yhteisen Keskipohjalaisen lentopalloasian taustalla on suuri ja upea joukko yhteistyökumppaneita, seuraihmisiä, talkoolaisia ja kannattajia. Kaikilla meitä yhdistää Tiikeriperheelle sykkivä seurasydän.

Heitän loppuun pienen ajatuksen. Mitäpä jos tempaistaan yhdessä tuumin ja myydään Hollihaka täyteen virtuaalilippuja? Muistoksi lipun ostaneista teetettäisiin taulu Tiikeritoimistolle johon tulee lipun ostajan nimi tai nimimerkki.

Jos Hollihaan 1200 paikkaa saataisiin täytettyä virtuaaliotteluun, niin se toisi seuran talouteen 18 000 € piristysruiskeen paikkaamaan viranomaisrajoitusten vuoksi peruttuja tai tyhjille katsomoille pelattuja otteluita.


Seuran pj
Sami Hänninen


   
Lisää uutisia
Kokkolan Tiikerit
«  Huhtikuu   »
Kategoriat