Tiikerit tasoitti voitot – Hollihaassa hieno tunnelma

Akaa-Volleyn ja Tiikereiden puolivälieräpari on nyt tasan 1-1. Tiikerit voitti kotihallissaan 3-1 (17-25, 25-14, 25-23, 25-21).

Akaa- Volley oli täysin ylivoimainen joukkueiden ensimmäisessä kohtaamisessa. Sama meno tuntui jatkuvan myös Kokkolassa, jossa vieraat mielin määrin hallitsivat avauserää. Varsinkin vierasjoukkueen syötöt olivat Tiikereille myrkkyä.

Toisessa erässä osat vaihtuivat. Rami Rekomaan ässällä 2-0. Greg Petty tasoitti ässällä, 2-2, mutta se ei kotijoukkuetta lannistanut. Erä oli täysin Tiikereiden.

Kahden epätasaisen erän jälkeen edessä oli kaksi tasaista erää. Kaksi huikeaa erää, joissa nähtiin loistavaa puolustuspeliä. Mahtavasti kannustaneet Tiikerit- ja Akaa-fanit saivat nähdä upeita palloja. Hienoa lentopalloa!

Kolmannen alku oli Tiikereiden ja Jere Mäkisen syöttövuorolla kotijoukkue meni 9-3 johtoon. Sitten syötti Petty kaksi ässää ja Akaa oli kahden pinnan päässä. Erän lopussa nähtiin tasaista vääntöä. Tiikerit johti 22-20, mutta Petty päätti pitkän pallorallin ja kavensi, 21-22. Anton Välimaa torjui vieraat tasoihin. Erän loppu oli Mäkisen juhlaa, 24-22 ja 25-23.

Suurin osa katsojista, 635 maksanutta, oli varmasti siinä uskossa, että sunnuntai-iltana nähdään vielä viides erä. Akaa-Volley nimittäin aloitti neloserän vahvasti: 5-0. Akaa johti myös 7-2. Tiikerit kiri tasoihin, mutta Mohmmadreza Beyk syötti kaksi ässää, Akaa johti 13-9.

Erän puolivälissä nähtiin semmoinen harvinaisuus, nimittäin viisi syöttövirhettä putkeen. Erässä nähtiin myös yksi todella huikea puolustus, kun vieraiden Ali Fazli haki lähes mahdottoman pallon. Taisi siinä ensin hypätä oman pelaajan yli ennen kuin toimitti pallon takaisin pelattavaksi. Fazli sai koko yleisöltä ansaitut aplodit.

Kun Beyk iski 19-14, erävoitto oli menossa vieraille. Mutta toisin kävi. Ratkaiseva käänne tapahtui, kun Beyk teki syöttövirheen ja Tiikerit kavensi, 17-20.

Sitten alkoi Teemu Lahden syöttövuoro. Tiikerit nousi rinnalle ja ohi, 23-20. Fazli kavensi, 21-23, mutta Tiikereiden illan sankari, Jere Mäkinen iski kaksi pistettä ja homma oli selvä.

Greg Petty, Akaa-Volley:

-Kova taistelu. Toisessa erässä Tiikereiden syöttö parani. Meidän pitää joka osa-alueella parantaa keskiviikon otteluun.

Jere Mäkinen, Tiikerit:

-Hyvä peli meiltä. Peli-ilme oli kohdallaan. Avauserä oli vaikea, mutta selkäranka ei katkennut. Onhan 1-1 aivan eri tilanne kuin mitä 0-2 olisi.

Olli Kunnari, Akaa-Volley:

-Saatiin harmittavan hyvä startti. Ehkä luultiin, että tulee helppo voitto. Nyt oli eri Tiikerit vastassa. Tiikerit puolusti ja hyökkäsi paremmin kuin me. Nyt pitää katseet siirtää seuraavaan. Se pärjää, joka tämän nollaa paremmin.

Mikko Keskisipilä, Tiikerit:

-Eka erä meni samaa rataa kuin Akaan kotona. Hienosti saatiin omaa peliä rullaamaan. Hyvää playoff-vääntöä, hyviä palloja ja hyvä tunnelma. Tärkeää nollata tämä. Keskiviikkona edessä on taas kova duuni.

KUVAT: Maarit Hotakainen

Tiikerit – Akaa-Volley 3-1

(17-25, 25-14, 25-23, 25-21)

Koti: Mäkinen 21/+10, Thiessen 14/+8, Leppälä 10/+10.

Vieras: Petty 16/+2, Fazli 14/+6, Beyk 10/+6.

Ässät: 8-8

Syöttövirheet: 19-17

Torjunnat: 7-9

Hyökkäys%: 45-39

Joukkueiden MVP:t

Tiikerit Jere Mäkinen

Akaa-Volley Ali Fazli

Yleisöä: 635

Jaa:

Lisää luettavaa: