Tiikereiden kausi päätökseen – Akaa-Volley jatkaa välieriin

Tiikereiden kausi tuli päätökseen. Akaa-Volleyn kausi puolestaan jatkuu välierissä. Tiikerit hävisi perjantain kotiottelun suoraan kolmessa erässä ja Akaa vei ansaitusti jatkopaikan. Erät: 21-25, 20-25 ja 18-25.

KUVAT: Maarit Hotakainen

Erät olivat identtisiä. Akaa aloitti jokaisen hyvin: avauserässä 6-2, toisessa 4-1 ja kolmannessa 3-0.

Avauserässä Tiikerit nousi lähelle, 11-13, mutta Greg Pettyn kahdella ässällä Akaa karkasi, 16-11. Vielä kerran nousi kotijoukkue, 19-21, mutta Olli Kunnarin aikalisän jälkeen vieraat ratkaisivat erän edukseen.

Toisessa erässä Sauli Sinkkonen löi ensitahdit. Tässä erässä Tiikerit kuitenkin pitkään taisteli voitosta. Tilanne eteni tasaisesti: 18-18, 19-19 ja 20-20. Beyk iski vieraille 21-20 ja sama mies torjui 23-20. Erässä Tiikereiltä hyvä nousu, mutta lopussa tuli myös liikaa omia virheitä. Ali Fazlin ässä päätti erän.

Myös kolmannessa erässä Tiikerit pääsi pari kertaa melkein iholle, mutta ei pystynyt vieraita horjuttamaan.

Ottelussa palkittiin kotijoukkueen Daniel Thiessen ja vieraiden ex-tiikeri Anton Välimaa.

Anton Välimaa, Akaa-Volley:

-Hyvä fiilis. Pikkuhiljaa saa keskittyä seuraavaan vaiheeseen. Peli meille 3-0, mutta noin helppoa se ei ollut. Kokkola pisti hyvin vastaan ja ottelussa oli tunteitakin ihan mukavasti. Syöttö, vastaanotto ja hyökkäys. Niissä se ero syntyi. Ei väliä mikä joukkue vastaan tulee. Kaikki pitää voittaa, mikäli meinaa mitaleille tai nostaa kannu kauden päätteeksi.

Daniel Thiessen, Tiikerit:

-Pettynyt olo. Akaa oli parempi. Meillä oli hyvät ja huonot hetkemme. Akaa syötti jokaisessa pelissä vahvasti ja laittoi meille painetta. Kokkolassa ja Tiikereissä olen viihtynyt erittäin hyvin.

Olli Kunnari, Akaa-Volley:

-Tänään meillä oli hyvä maltti hyökkäyspelissä. Ei tehty hirveän paljon suoria virheitä. Siltä osin parannettiin verrattuna aikaisempiin peleihin. Sarja oli tiukkaa playoff-vääntöä. Tiukkoja eriä, hyvää puolustamista ja hyviä palloralleja.

Mikko Keskisipilä, Tiikerit:

-Jokainen erä toisti samaa kaavaa. Jäätiin heti taakse. Roikuttiin ja päästiin aina lähelle. Akaa syötti hyvin ja teki meidän pelaamisemme vaikeaksi. Akaa oli parempi, ei jäänyt jossiteltavaa. Olen ylpeä meidän joukkueestamme. Vaikka kaksi viimeistä hävittiin 0-3, mutta lähes jokaisessa erässä pystyttiin haastamaan.

 

Tiikerit – Akaa-Volley 0-3

21-25, 20-25, 18-25

Koti: Thiessen 14/+7, Mäkinen 10/+-0, Leppälä 5/+2.

Vieras: Fazli 15/+7, Beyk 11/+8, Sinkkonen 9/+7.

Ässät: 3-6

Syöttövirheet: 12-12

Torjunnat: 4-10

Hyökkäys%: 40-49

Joukkueiden MVP:t

Tiikerit Daniel Thiessen

Akaa-Volley Anton Välimaa

Yleisöä: 585

Jaa:

Lisää luettavaa: