Tiikereille kauden toinen voitto – Savo Volley kaatui Kokkolassa

Kokkolan Tiikerit otti kauden toisen voiton ja samalla ensimmäisen kolmenpisteen voiton, kun joukkue kotonaan kukisti Savo Volleyn 3-1. Erät 25-23, 22-25, 25-20, 25-20.

Kuvat: Maarit Hotakainen

Joukkueet tarjosivat yleisölle hienon lentopalloillan. Ottelussa nähtiin paljon hyviä suorituksia. Tiikerit oli parempi jokaisella osa-alueella ja voitto ansaittu.

Avauserässä Savo Volley johti 13-9, mutta Jere Mäkinen nosti Tiikerit mukaan taisteluun erävoitosta. Mäkinen kavensi 14-15 ja tasoitti 15-15. Siitä edettiin tasatahtiin. Mäkinen nousi erän ratkaisijaksi. Hän iski tilanteeksi 24-23 ja vastapallosta 25-23, kun vieraat nostivat Anton Välimaan aloituksen suoraan Mäkiselle.

Tiikerit aloitti vahvasti toisen erän. Rami Rekomaa ja Oskari Keskinen torjuivat kaksi pinnaa, 2-0. Rekomaa päätti pitkän pallon, 4-0. Joonas Jokela teki vieraille pari pistettä, mutta Tiikerit oli vahvassa vireessä, johtaen parhaimmillaan 10-4. Timo Tolvasen aikalisä herätti vieraat ja Savo nousi rinnalle, muun muassa Jokelan ässällä ja torjunnalla.

Taas edettiin tasatahtiin ja molemmille tuli muutama syöttövirhe. Michael Michelau nousi vieraiden sankariksi. Hän iski Savolle 23-21 ja myös erän viimeisen pisteen.

Kolmoserässä Tiikerit repi eroa, kun Rekomaa torjui 10-7, Antti Leppälän ässällä 11-7 ja Rekomaa/Keskinen torjuivat 12-7. Erä kokonaisuudessaan oli Tiikereiden hallintaa. Lauri Jylhän ässällä 15-10. Savo nousi vielä lähelle: 16-17, mutta Tiikerit piti pintansa. Illan komein juju nähtiin, kun Tiikereiden Välimaa jujutti pallon kenttään ja päätti pitkän pallorallin, 24-19. Tommi Siirilä torjui vieraille pisteen numero 20, mutta sitten iski Keskinen, 25-20.

Neloserässä Mäkinen torjui Jokelan, 16-13. Heti perään Jokela torjui Mäkisen, 14-16. Tiikerit otti aikalisän tilanteessa 16-15. Leppälä iski 17-15 ja Jylhä vastapallosta 18-15. Tiikerit hallitsi tapahtumia ja Hollihaka riemuitsi, kun Leppälä syötti ässän, 20-16. Rekomaa ja Jylhä torjuivat 22-17 ja Jylhä iski 23-17. Savo ei antautunut. Jokela iski 18-23 ja Kevin Rodriguez syötti ässän, 19-23. Tiikerit otti aikalisän, jonka jälkeen Jylhä iski 24-19 ja Keskinen 25-19.

Tiikerit pelasi tällä kerralla kahdella liberolla: Teemu Lahti vastaanottajana ja Aleksi Mäkiluoma puolustavana. Se oli onnistunut veto. Molemmat pelasivat hyvin. Hyvin pelasi koko kotijoukkue ja oli makuasia, kuka sai palkinnon. Sen sai Lauri Jylhä. Vieraista palkittiin Rodriguez.

Tommi Siirilä, Savo Volley:

-Tiikerit oli parempi joka osa-alueella. Kotijoukkueen ilme oli parempi. Meidän joukkueemme on vielä rakennusvaiheessa. Toki se vaikuttaa, mutta ei pitäisi näin paljon. Omaan peliini en ole tyytyväinen. Varsinkin torjuntapelissä olin pahasti pihalla. Jatketaan harjoituksia.

Lauri Jylhä, Tiikerit:

-Voitto maistuu hyvältä. Joukkueessamme oli monia onnistujia ja moni olisi voinut saada palkinnon. Olemme kohdanneet kovia joukkueita. Nyt saatiin käännettyä voitoksi. Koko ajan olemme omaan peliimme luottaneet.

Timo Tolvanen, Savo Volley:

-Tiikerit pelasi hyvin. Meiltä aneeminen esitys. Suurin ero syntyi syöttö- ja vastaanottopelissä. Meidän vastaanottomme oli huonoa ja syöttöihin ei saatu painetta. Kuvitellaan, että ollaan parempia. Tämä oli meille hyvä opetus. Jatketaan harjoittelua.

Henrik Huumarkangas, Tiikerit:

-Tänään nähtiin kokonaisuudessaan hyvä tiikerilauma. Tiedettiin Savo hyväksi joukkueeksi, joten valmiina piti olla. Pelirohkeutta piti löytyä ja sitä myös löytyi. Koko joukkueelta hyvä esitys. Passari Välimaa jakeli hyviä passeja ja hyökkäyspelimme oli monipuolista.

Otteluisäntä Kuljetusliike Lindgren Oy palkitsi parhaina Tiikereiltä Lauri Jylhän ja vierailta Kevin Rodriguezin. Palkinnot jakoi toimitusjohtaja Jan Lindgren.

LähiTapiolan vakuuttavammaksi pelaajaksi valittiin Tiikereiden Anton Välimaa.

Tiikerit – Savo Volley 3-1

25-23, 22-25, 25-20, 25-20

Koti: Keskinen 18/+10, Mäkinen 11/+3, Jylhä 10/+8.

Vieras: Jokela 16/+7, Siirilä 10/+9, Michelau 10/+5.

Ässät: 4-2

Syöttövirheet: 14-12

Torjunnat: 9-9

Hyökkäys%: 49-45

Joukkueiden MVP:t

Tiikerit: Lauri Jylhä

Savo Volley: Kevin Rodriguez

PROlibero: Teemu Lahti, Tiikerit

Yleisöä: 572

Jaa:

Lisää luettavaa: