Tiikerit – VaLePa 3-2 – itsenäisyyspäivän toisinto

Aivan kuten itsenäisyyspäivänä, Tiikerit ja VaLePa tarjosivat viisieräisen trillerin Kokkolassa. Myös tällä kertaa Tiikerit oli niukasti parempi, 3-2 (17-25, 25-18, 25-22, 24-26, 15-11).

Tiikerit oli kiinni jopa kolmessa pisteessä, kun joukkue johti neloserää 24-22, mutta niin vaan VaLePa nousi tasoihin ja ohi. Kokenut Urpo Sivula ratkaisi sen erän.

Avauserä ei missään vaiheessa ollut jännittävä. Sivulan syöttövuorolla karkasi VaLePa 5-1 johtoon. VaLePa hallitsi tapahtumia ja oli erässä murskaavan ylivoimainen.

Tiikerit paransi toisessa erässä ja nyt oli paljon tasaisempaa. Erän puolivälissä kotijoukkue pääsi karkumatkalle. Rami Rekomaa ja Oskari Keskinen torjuivat 11-8 ja VaLePa otti aikalisän. Toisen aikalisän vieraat käyttivät tappiotilanteessa 14-18. Tiikerit meni menojaan.

Kolmannen alku mentiin tasatahtiin, mutta sitten pääsi vierasjoukkue pienelle karkumatkalle. Jakob Ekman teki kaksi pistettä ja Sivula syötti ässän, VaLePa johti 8-5. Jere Mäkisen syöttövuorolla Tiikerit nousi ohi, 12-10 ja vielä 14-12. Sitä seurasi kotijoukkueen virhesuma ja VaLePa meni ohi, 20-16.

Kotijoukkue oli erän lopussa vahvempi. Lauri Jylhä iski pari pinnaa, 22-21 ja 23-22. Keskinen iski erän viimeisen pisteen.

Jännittävä oli neloserä ja se oli jo menossa Tiikereille. Keskinen torjui Francan, 21-18. Vieraiden syöttövirheen jälkeen, tilanne Tiikereille 24-22. VaLePa otti kaksi torjuntaa putkeen, 24-24 ja ”Upi” Sivula syötti kaksi ässää, 26-24.

Viitoserän alussa Miro Leinonen ja Lauri Jylhä tekivät kaksi pistettä, tilanne 2-2. Keskinen jujutti 3-2, Rekomaa ja Mäkinen torjuivat Sivulan, 4-2. Sivula jujutti vieraat 7-6 johtoon. Antti Leppälä tasoitti, 7-7. Mäkinen syötti ässän, 8-7 ja Leppälä päätti pitkän pallorallin, 9-7.

Tiikereiden etumatka piti ja Mäkinen iski illan viimeisen pisteen, 15-11.

Urpo Sivula, VaLePa:

-Tiukka vääntö. Tehtiin aivan liikaa virheitä. Hyvä vääntö. Ovat nämä mukavampia pelejä, kuin ne epätasaiset. Pelataan runkosarja loppuun, sitten playoffsit. Mestaruus on edelleen tavoitteena. Tärkeintä olla keväällä kunnossa.

Lauri Jylhä, Tiikerit:

-Pitkä vääntö. Meillä oli käynnistymisvaikeuksia. Oli mahdollista ottaa kolme pistettä, mutta Upin syöttövuoro käänsi erän. Ei sitä kannattanut jäädä harmittelemaan tai jossittelemaan, vaan valmiita oltiin taas viidenteen erään. Kentällä oli kaksi hyvää joukkuetta.

Janne Kangaskokko, VaLePa:

-Aaltoilevaa. Hirveä määrä virheitä tehtiin, varsinkin hyvän vastaanoton jälkeen.

Mikko Keskisipilä, Tiikerit:

-Kova vääntö. Pelillisesti erittäin vaihtelevaa, molemmilta joukkueilta. Avauserässä oltiin todella huonoja. Sitten parannettiin. Kyllä neljäs erä harmittaa, toki Upin syöttövuoro oli erittäin hyvä. Voitto maistuu, mutta parempaankin pystytään.

KUVAT: Maarit Hotakainen ja Tapani Hotakainen

Tiikerit-VaLePa 3-2 (17-25, 25-18, 25-22, 24-26, 15-11)

Koti: Keskinen 21/+13, Jylhä 18/+11, Leppälä 11/+10.

Vieras: Sivula 26/+11, Franca 19/+6, Leinonen M 12/+7.